2013. május 29., szerda

Frushkaság

Bár a festett falak sokszor háttérbe szorulnak, mi jól tudjuk, hogy Zebulonék a falakról keltek életre, és ahogyan egy háznak a falai, az Andi által festett mesefalak is erős, biztonságos hátteret jelentenek nekik, és nekünk is. Ott van ugyanis az a bizonyos viszonyítási pont.

Amikor Zebulonról és barátairól meséltünk, nem említettük kezdetektől dédelgetett másik tervünket. Nem emlegettük, mert sokáig magunk sem tudtuk, hogyan, és mikor realizálódik. Addig pedig... 

Lassan egy éve keresett meg Andi engem a figurák ötletével, és akkor, az első megbeszélésen mutatta nekünk a kislányt is, akiből szeretne majd egy ölelgetnivaló igazi Freshka-babát.  Mivel én varrni nem tudok, egyértelmű volt, hogy Zebulonnal kezdjük, és Zebulon sikere hozta magával a többi horgolt figurát is. Levegőt alig kaptunk az őszi időszakban, nemhogy más terveinkkel tudjunk foglalkozni. De eljött a január, utolértük magunkat, és eljött az ideje, hogy foglalkozzunk a babával is komolyan. Szeptember óta tudjuk, hogy nincsenek véletlenek, így találkoztunk Kerényi Katával, akiről kiderült, gyerekjáték-készítést tanult. Az ő szakértelmének köszönhetően születtek meg a Frushkák Andi tervei alapján. 

És a falak most is ott állnak a háttérben!


Januártól májusig bizony sok idő telt el. De szükség volt erre, hogy kialakuljon minden: a baba formája, az elkészítés pontos technikája, valamint találjunk a megfelelő anyagokat, és egy csapatot, akikre rábízhatjuk a babák készítését is. Szerettük volna, hogyha valóban egyedi, igazán "freshkás" baba születhetne.



 Szerintetek sikerült? Mit szóltok hozzájuk? 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése